ROSEBERRY ST hawthorn 

Melbourne Heritage Renovation

The architecture for this Melbourne heritage renovation was developed to reflect the needs of the family who live there. Co-lab Architecture's response needed to future proof the house to allow a family with two young children to still reside there as the youngsters become teenagers, maximise the use of available outdoor space, conceal mess easily and enable family interaction at all times of the day.  

Functionally our design includes an additional bedroom and master bathroom and a workstation area in the living area, ample concealed storage, as well as a butlers pantry and wine storage adjacent to the kitchen.

The original weatherboard has been referenced in the renovation with external timber lining. As with many heritage areas, the implications of the renovation with council and their requirements have been catered for and managed across a protracted period of time.