Kunyung

New Build

Co-lab Architecture were engaged to develop a comfortable home perfect for entertaining a large extended family. The design captures a near-panoramic view and seamlessly integrates indoor and outdoor living.

By concentrating the building around a central courtyard we were able to create a focus on the views at first floor level and on the pool at the ground floor. Whilst the first floor contains all the areas for day-to-day family life, the ground floor is a more public space.

It was important for the clients that the adults would be able to supervise the children from any point on the ground floor. To that end, we designed a space with good visual connection between the formal and informal entertaining areas and across to the pool. This provides not only a sense of security for the adults but also creates a fluid and open space that reflects the social and family-oriented nature of the brief.